5 dingen over 5G

5 dingen die u misschien niet weet over 5G


5G is de volgende netwerkstandaard na 4G LTE. Het zal een verscheidenheid aan nieuwe diensten en toepassingen mogelijk maken die voorheen niet mogelijk waren. Zo zullen bijvoorbeeld virtual reality en connected cars beide profiteren van hogere verbindingssnelheden. De meeste mensen kennen 5G alleen van telefoondiensten zoals die van mobiele abonnementen met 5G internet. Er zit echter veel meer achter 5G dan alleen de mogelijkheid om betere videogesprekken te voeren of sneller posts te plaatsen op social media; Hier zijn vijf dingen die u misschien nog niet wist over 5G:

5G zal veel sneller zijn.

De datasnelheden voor 5G zullen vele honderden keren sneller zijn dan de huidige 4G-netwerken. 5G zal een aantal nieuwe toepassingen mogelijk maken die te complex of te duur zijn om met 4G uit te voeren. Zo zal 5G bijvoorbeeld nieuwe vormen van chirurgie op afstand mogelijk maken. Patiënten zullen een medisch apparaat vanuit een ander land kunnen bedienen, waardoor complexere behandelingen en een korter ziekenhuisverblijf mogelijk worden. 5G zal ook realtime gezondheidsdiensten op afstand mogelijk maken, waardoor mensen hun gezondheid op afstand kunnen monitoren. Dit betekent dat artsen op afstand met patiënten zullen kunnen communiceren, waardoor ze diepgaander gezondheidsadvies kunnen geven. Dit zijn slechts twee voorbeelden van hoe 5G een revolutie teweeg zal kunnen brengen in de manier waarop we ons dagelijks leven leiden. Andere toepassingen van 5G zullen waarschijnlijk verwarming/koeling op afstand voor grote gebouwen, op afstand bestuurd elektrisch gereedschap, robotoperaties op afstand en fabricage op afstand omvatten.

5G zal internetdiensten betrouwbaarder maken.

Dit komt omdat 5G veel apparaten tegelijkertijd verbinding zal laten maken met het netwerk. Dit betekent dat u met meer wifi-hotspots tegelijk verbinding zult kunnen maken. Met 5G zult u een WiFi-hotspot kunnen gebruiken terwijl u niet thuis of op kantoor bent. Hierdoor zullen bedrijven hun diensten ook via een 5G-netwerk kunnen aanbieden, waardoor klanten meer op die diensten zullen kunnen vertrouwen. Uw mobiele telefoon abonnement zal bijvoorbeeld veel beter werken via 5G wanneer u op reis bent in het buitenland. De betrouwbaarheid van de netwerken zal het ook mogelijk maken om aanzienlijk meer gegevens over te dragen via 5G. Dit betekent dat u veel grotere high-definition (HD) video's zult kunnen streamen en grotere bestanden van het internet zult kunnen openen/downloaden.

5G zal helpen om miljarden apparaten met het internet te verbinden.

Het meest voor de hand liggende voordeel van 5G is dat het een veel sneller netwerk zal zijn. Dit betekent dat apparaten sneller verbinding zullen kunnen maken met het netwerk. Uw slimme koelkast zal bijvoorbeeld kunnen communiceren met een robotchirurgiesysteem. Dit zal betere resultaten voor de patiënt mogelijk maken, zoals minder invasieve operaties. De slimme koelkast zal ook met het internet kunnen communiceren, zodat u met één druk op de knop boodschappen kunt bestellen of de recepten in de koelkast kunt bijwerken.

5G zal nieuwe soorten slimme diensten mogelijk maken.

5G zal nieuwe soorten slimme diensten mogelijk maken die niet mogelijk waren met 4G. Sensoren in 5G-apparaten zullen bijvoorbeeld met elkaar kunnen communiceren, waardoor een nieuw type IoT-communicatiesysteem mogelijk wordt. Met 5G zullen sensoren met elkaar kunnen praten en informatie kunnen delen op een real-time basis. Dit betekent dat u beter toezicht kunt krijgen op vervuiling of voedselbewaking. Dit soort diensten zal steden en gemeenten veiliger maken voor de inwoners. 5G zal het ook mogelijk maken dat zelfrijdende auto's met elkaar kunnen communiceren. Dit betekent dat een zelfrijdende auto kan communiceren met een verkeerslicht, waardoor hij zijn snelheid kan aanpassen afhankelijk van het verkeerslicht.

Het gaat niet alleen om telefoons. Het is ook belangrijk voor IoT en logistiek.

5G zal nieuwe soorten robotica mogelijk maken. Deze zullen worden ontworpen rond het IoT en 5G-netwerken en veel meer functionaliteit hebben. Een 5G-robot kan bijvoorbeeld worden geprogrammeerd om zich naar een rampgebied te begeven, naar overlevenden te zoeken en medische voorraden af te leveren. Dit is veel complexer dan de huidige robots, die gewoon een vast pad volgen. Het 5G-netwerk maakt ook nieuwe vormen van logistiek op afstand mogelijk. Dit zou kunnen betekenen dat voedselbezorgingsdiensten kunnen communiceren met de 5G-verbonden koelkast van hun klanten. Dit betekent dat je eten kunt bestellen zonder naar de supermarkt te gaan en tijd kunt besparen.

Conclusie.

5G is de volgende generatie cellulaire netwerkstandaard na 4G LTE. Het zal een verscheidenheid aan nieuwe diensten en toepassingen mogelijk maken die voorheen niet mogelijk waren. Zo zullen bijvoorbeeld virtual reality en connected cars beide profiteren van hogere verbindingssnelheden. Verwacht wordt dat tegen 2025 een miljard mensen gedekt zullen zijn. Dit artikel helpt mensen hopelijk een beter idee te krijgen van wat 5G is en wat het voor hen kan betekenen. Met de komst van 5G zullen we een dramatische toename zien van internetsnelheden en de mogelijkheden van aangesloten apparaten.